Despre copii, emotii si libertate

Despre copii, emotii si libertate

La invitația Cristinei Oțel am scris pe blogul ei un articol despre despre copii, emotii si libertate. Pentru că este un subiect despre care avem încă nevoie să vorbim, să îl înțelegem. Să ne înțelegem copiii și nevoile lor dincolo de cele extrem de vizibile.

 

”Dacă adulții dezvoltă pe parcursul vieții modalități sănătoase, sau nu, de a gestiona emoțiile pe care le trăiesc, copiii sunt ca o carte deschisă spre noi și asta e bine. Ei trăiesc la maximă intensitate și se exprimă pe deplin. Să le dăm libertatea de a trăi emoțiile așa cum le simt, este dreptul lor. Să îi învățăm să le recunoască, să le exprime, să le înțeleagă și să le regleze, este responsabilitatea noastră.” … continuarea aici.

 

Despre copii, emotii si libertate, am mai scris pe blogul meu de multe ori:

Dezvoltarea abilitatilor emotionale pe categorii de varsta

Despre emotii si inteligenta emotionala a copiilor

Cum ajuti copilul sa se dezvolte emotional

Idei de jocuri pentru dezvoltarea emotionala a copilului tau

Interviu despre dezvoltarea emotionala a copiilor – Cu David la Antena 1

 

Sursă poza: Josue Michel @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.