Motricitate fina cu pipeta si apa colorata

Motricitate fina cu pipeta

Lui David îi place să se joace cu apa și să picteze și să folosească plastilina și să lipească și încă multe altele. Iar mie îmi vine din ce în ce mai greu să găsesc activități pe care să le combin după cum îmi cere el. Mă bucur că funcționează negocierea. El cere un joc cu pipetă, acuarele, Lego, carioci, lipici și bețe. Eu mai tai din ele și ajung la acesta de mai jos, ”Motricitate fina cu pipeta”.

Ce materiale am folosit:

– acuarele
– pensulă
– placă de la Lego Duplo
– pipetă
– coli
– pahar

Cum am procedat:

Am pus pe masă toate materialele de mai sus. În cutia în care stau acuarelele a vrut să facă mai multe combinații de culori, eu l-am ajutat doar să deschidă tuburile. După ce a umplut cutia, a luat pipeta și a trecut la a pune cu ea, apă colorată, în placa de Lego. La final a răsturnat totul pe o coală, să facă un tablou, fiindcă așa a vrut el.

Pentru mine a fost uimitor cum un ied ca David a putut să stea liniștit și concentrat cel puțin jumătate de oră, cu jocul ăsta. Dacă aveți un copil mai mare puteți să îi oferiți o foaie cu cifre scrise mare și să îi spuneți să încerce să le refacă folosind apa colorată și gropițele de la placa Lego (sa pună apă în gropițe în așa fel încât să iasă de exemplu cifra ”1”).

 

Care sunt oportunitățile de învățare?

– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității
– învățare despre culoarea rezultată din combinarea altor culori

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Rifqi Ali Ridho@ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.