Carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor (gratuite)

Carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor

Am făcut carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor pentru a-l ajuta pe băiatul meu să își dezvolte inteligența emoțională. Despre emoții și importanța lor și cum îl ajută pe copil să își dezvolte abilitățile emoționale, v-am mai vorbit:
Despre emoții și inteligența emoțională a copiilor
Dezvoltarea abilităților emoționale pe categorii de vârstă
Cum ajuți copilul să se dezvolte emoțional

 

Emoțiile pozitive apar atunci când ceea ce își doreşte copilul corespunde cu ceea ce se întămplă. Emoțiile negative apar atunci când ceea ce își doreşte nu corespunde cu ceea ce se întămplă. Modul în care un copil învață cum să recunoască emoțiile, să le exprime, să le înțeleagă și să le regleze, îi ajută ulterior să creeze și să mențină relații de lungă durată. Să se adapteze la creșă/grădiniță/școală. Să prevină diferite probleme de comportament. Să își dezvolte încrederea de sine și capacitatea de a fi empatic.

Eu folosesc tot felul de joculețe pentru a-l ajuta pe David să descopere care e șmecheria cu emoțiile.

Voi reveni cu o sinteză a lor. Zilele trecute am reușit … după mult timp de tot amânat din diverse motive, să fac Carduri cu emoții, pentru a-l ajuta să asocieze ceea ce simte, cu denumirea emoției și cu expresia facială.

 

Bon, așa ne distrăm noi seara, de câteva zile. Îi arat cardurile, îi denumesc emoția și povestim despre situații în care a trăit-o (fie îmi spune el, fie presupun eu că aia a simțit 🙂 ). Îmi este de mare folos, mai ales acum, când după o lună de stat non-stop cu mine, stă acasă cu tataie și săptămâna viitoare va începe grădinița.

 

Mi se par foarte utile dacă vrei să descoperi cum a resimțit copilul tău o situație, ce s-a întâmplat la grădiniță, cum reacționează când trece prin momente dificile, ce-i place și ce nu etc.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați cardurile în format WORD pentru a mai face modificări dați click aici: carduri-cu-emotii-word

Pentru carduri în format PDF dați click aici: carduri-cu-emotii-pdf

* Cardurile sunt făcute de mine, cu toate drepturile rezervate; în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri trebuie să precizați sursa.

Cum arată cardurile?

carduri-cu-emotii-pentru-dezvoltarea-emotionala-a-copiilor1 carduri-cu-emotii-pentru-dezvoltarea-emotionala-a-copiilor2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă poza: Krzysztof Kowalik @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create468

5 comentarii la „Carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor (gratuite)

 1. Foarte frumoase! Am confectionat si eu unele azi, abia astept sa ne jucam cu ele. Am plastifiat documentul, apoi l-am decupat, am un fel de capsator care rotunjeste colturile si le-am unit cu un inel de chei. Sper sa aiba o speranta de viata destul de lunga!
  Cam de pe la ce varsta le recomanzi? Nu as vrea sa incep prea devreme, si sa isi piarda interesul. Fiica-mea are 22 luni, dar vorbeste f bine si sunt sigura ca cel putin cuvintele le va putea repeta dupa mine.

  1. Foarte buna ideea cu plastifierea si punerea pe un inel de chei 🙂 . Nu cred ca isi pierde interesul daca incepi mai devreme, mai degraba ar fi posibil sa nu manifeste interes :)) , dar tinand cont ca are aproape 2 ani si vorbeste bine, eu zic ”go for it” 🙂

  2. Asa este! Sunt foarte frumoase cardurile, iar ideea este super! Intrebarea mea este: rezista laminarea in cazul decuparii fiecarei emotii? Astazi am reusit in sfarsit sa le printez si sa le laminez, dar imi este teama sa le decupez pentru ca pitica mea de 18 luni este curioasa si cred ca va deteriora laminarea.
   Cum rezista cardurile unite cu inelul de la chei?
   O seara frumoasa!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu