Am realizat aceste carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor pentru a-l ajuta pe băiețelul meu să își dezvolte inteligența emoțională. Despre emoții și importanța lor și cum îl ajută pe copil să își dezvolte abilitățile emoționale, v-am mai vorbit:
– Despre emoții și inteligența emoțională a copiilor
– Dezvoltarea abilităților emoționale pe categorii de vârstă
– Cum ajuți copilul să se dezvolte emoțional
Emoțiile plăcute apar atunci când ceea ce își doreşte copilul corespunde cu ceea ce se întămplă. Emoțiile neplăcute apar atunci când ceea ce își doreşte nu corespunde cu ceea ce se întămplă. Modul în care un copil învață cum să recunoască emoțiile, să le exprime, să le înțeleagă și să le regleze, îi ajută ulterior să creeze și să mențină relații de lungă durată, să se adapteze la creșă/grădiniță/școală, să prevină diferite probleme de comportament, să își dezvolte încrederea de sine și capacitatea de a fi empatic.
Eu folosesc tot felul de joculețe pentru a-l ajuta pe băiețelul meu să descopere care e șmecheria cu emoțiile.
Găsiți aici o sinteză a lor. Zilele trecute am făcut aceste carduri simple cu emoții, pentru a-l ajuta să asocieze ceea ce simte, cu denumirea emoției și cu expresia facială. Așa ne distrăm noi seara, de câteva zile. Îi arat cardurile, îi denumesc emoția și povestim despre situații în care a trăit-o (fie îmi spune el, fie presupun eu că aia a simțit 🙂 ). Le puteți descărca și voi, gratuit, de mai jos.
Sunt foarte utile dacă vrei să descoperi cum a resimțit copilul tău o situație, ce s-a întâmplat la grădiniță, cum reacționează când trece prin momente dificile, ce-i place și ce nu etc.
Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦
Dacă doriți să descărcați cardurile dați click aici: Carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor
* Cardurile sunt realizate de mine, cu toate drepturile rezervate. În cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri trebuie să precizați sursa.
Sursă poza: Krzysztof Kowalik @ Unsplash
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦
Foarte frumoase! Am confectionat si eu unele azi, abia astept sa ne jucam cu ele. Am plastifiat documentul, apoi l-am decupat, am un fel de capsator care rotunjeste colturile si le-am unit cu un inel de chei. Sper sa aiba o speranta de viata destul de lunga!
Cam de pe la ce varsta le recomanzi? Nu as vrea sa incep prea devreme, si sa isi piarda interesul. Fiica-mea are 22 luni, dar vorbeste f bine si sunt sigura ca cel putin cuvintele le va putea repeta dupa mine.
Foarte buna ideea cu plastifierea si punerea pe un inel de chei 🙂 . Nu cred ca isi pierde interesul daca incepi mai devreme, mai degraba ar fi posibil sa nu manifeste interes :)) , dar tinand cont ca are aproape 2 ani si vorbeste bine, eu zic ”go for it” 🙂
Asa este! Sunt foarte frumoase cardurile, iar ideea este super! Intrebarea mea este: rezista laminarea in cazul decuparii fiecarei emotii? Astazi am reusit in sfarsit sa le printez si sa le laminez, dar imi este teama sa le decupez pentru ca pitica mea de 18 luni este curioasa si cred ca va deteriora laminarea.
Cum rezista cardurile unite cu inelul de la chei?
O seara frumoasa!