Joc pentru invatarea cifrelor

Joc pentru invatarea cifrelor

David la cei 4 ani ai lui este la etapa la care numără bine până aproape de 20, când nu mai sare ca iepurele câte o cifră, și recunoaște mare parte din cifre atunci când le vede scrise pe undeva. Zilele trecute am făcut acest joc pentru invatarea cifrelor și pentru a-l ajuta să memoreze simbolul fiecărui număr și să înțeleagă proporția fiecăruia.

 

Ce am folosit:
– coală albă
– creion și riglă
– mărgele / pom-pom / pietricele / scobitori / nasturi

 

Cum am procedat:
Pe o coală de hârtie am trasat cu un creion și o riglă, două coloane, în prima am scris cifrele de la 1 la 10 și pe a doua am lăsat-o liberă să pună David mărgele.

I-am oferit mărgelele și el a pus în fiecare căsuță numărul de mărgele corespunzător fiecărei cifre.

David – 4 ani  

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea numerelor
– dezvoltarea concentrării
– învățarea cifrelor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sursă poza: Alex Chambers @ Unsplash

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.