Joc de energizare – ”Ce animale?”

”Ce animale”

Azi povestesc despre un joc de energizare – ”Ce animale?”. Este super simpatic si simplu și poate fi jucat si cu copii mai mici. Este un joc de grup care ajută și la crearea unei coeziuni de echipă și poate fi aplicat și în cazul lucrului cu tinerii.

 

Marimea grupului: minim 7 participanti

Varsta potrivita: peste 6 ani

Materiale: scaune

Descriere:

Se aseaza scaunele in cerc, cu doua mai putin decat numarul participantilor. Copii formeaza perechi si decid in mod secret ce fel de animal vor reprezenta. Cei doi copii fara scaune vor fi „elefantii”. Ei se misca in jurul cercului numind diferite animale. Cand „elefantii” pronunta o specie de animal care a fost aleasa de o pereche, acel cuplu se va ridica si va merge in urma „elefantilor”, imitand animalul ales de ei. Aceasta actiune continua pana cand elefantii nu mai pot ghici alte specii de animale. Atunci ei striga „leii” si toate perechile fug spre scaune pentru a se aseza. Doi copii ramasi fara scaune devin elefanti pentru runda urmatoare.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.