Joc cu numere si numarat

Joc cu numere si numarat

David a vrut un joc nou cu Lego și zaruri așa că ne-am pus amândoi pe gândit și am ajuns la această variantă. Nu știu cum fac că tot ajung la un joc cu numere si numarat :)) .

 

Ce am folosit:
– tablă și piese Lego (puteți înlocui cu capace de sticlă, cuburi, pucurile de la table etc)
– zar

 

Cum am procedat:
Mai întâi am împărțit câte 20 de piese, la următorul joc am folosit 45 de piese (nu mă întrebați de ce 45 că n-am vreo logică, așa a vrut mândrul 🙂 ). L-am pus pe el să le numere cu voce tare pentru a exersa.

 

Regulile jocului sunt simple, fiecare dă cu zarul și în funcție de ce număr pică se pun piese pe tablă, una peste alta (dai 2, pui 2 piese, dar 4, pui 4 piese). La final când rămâi cu maxim 6 piese nu poți să pui până nu dai fix numărul de piese cu care ai rămas (exemplu: îți rămân 3 piese, dacă dai 5 cu zarul, nu poți să le pui, dacă dai 3 ai voie să le pui). Cine termină piesele câștigă.

 

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonarea ochi-mână
– învățarea număratului
– sortarea culorilor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Glen Carrie@ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.