Cum sa iti faci sprancene cand nu ai

Nu știu dacă voi aveți asemenea dileme, dar eu m-am întrebat de câteva ori bune, oare cum sa iti faci sprancene? Și nu m-aș întreba asta dacă aș avea 🙂 .

 

– Lasă-ți și tu sprâncenele mai groase, nu le mai pensa așa subțiri.
– Ce să las, că astea sunt toate, jur.

 

Știți de câte ori am purtat discuția asta în ultimii ani? De exagerat de multe ori, atât de des încât ajunsesem efectiv să îmi urăsc sprâncenele și să nu ies din casă fără să le conturez cu creion sau să le pictez cu fard. Și cum să vă zic, eu sunt genul care nu se machiază când iese la colț să cumpere leuștean. Picătura chinezească care a umplut paharul a fost o cititoare a blogului, expertă în pensat. Mi-a scris într-un mod delicat și finuț că sunt tare frumoasă, dar mă cam strică sprâncenele 🙂 . Măi, asta știam și eu 🙂 .

 

Am încercat multe în ultimii ani, de la lăsat cu lunile fără pensat, la vopsit cu Hena, la folosit ciunșpe mii de creme și uleiul, la ”nu îmi pasă, lasă că sunt frumoasă și așa”. Nu a funcționat nimic!

Când am aflat de micropigmentare, am vrut, dar mi-a fost frică.

Dacă nu o să îmi placă, dacă o să îi alunece mâinile pe fața mea și ies șuie. Dacă reacționează aiurea pielea. Dacă nu nimeresc la un super specialist și doar unul care se vinde ca atare, dacă … dacă … dacă .

Și când am prins curaj, sau mai bine zis am ajuns la limita suportării măzgălitului sprâncenelor cu creionul, m-am dus la microblandig la o tipă. Nu a fost rău, dar nici bine. Am așteptat 4 luni pentru o reprogramare la retuș, reprogramare care nu a mai venit în veci, iar sprâncenele începeau să se șteargă. Am luat-o de la capăt cu recomandările și mai temătoare decât la început și uite așa am ajuns la Roxana Dumitru. Țineți minte, vă scriu despre ea fiindcă merită.

 

Eu am fost la Studioul Roxana Dumitru din incinta salonului Le Boudoir, situat pe bld Primăverii, nr 39, București. Este un salon care se respectă 🙂 și te respectă, de la modul în care este mobilat, la cum ești întâmpinată, tratată și mai ales cum pleci de acolo. Sunt specialiști în frumusețe, ca să zic așa 🙂 Salonul oferă mai multe servicii, eu am fost inițial pentru tatuajul cosmetic al sprâncenelor și intenționez să revin curând și pentru alte planuri pe care le am cu mine.

Ce este tatuajul cosmetic semipermanent – micropigmentarea sprâncenelor?

Este o procedură de pigmentare a sprâncenelor, de tipul fir cu fir, ceea ce face ca rezultatul să pară foarte natural. Practic, cu ajutorul unui stilou chirurgical steril se introduc în stratul superior al pielii pigmenți speciali semi-permanenți pentru micropigmentare, ceea ce asigură efectul de lungă durată al procedurii.

Cum se derulează toată distracția?

Procesul durează cu aproximație 2 ore și jumătate, consultanță, desenat cu creion pentru a stabili împreună forma exactă a sprâncenelor, microblandingul efectiv, tehnică pe care Roxana o îmbină și cu alte tehnici de umbrire, lucru super util din punctul meu de vedere.

Cu un dipozitiv ca un creion, se tatuează fir cu fir sprâncenele. Nu este dureros, se folosește o cremă cu anestezie locală. După această primă întâlnire, la distanță de o lună se realizează retuș microblading. Procesul de vindecare durează câteva zile în funcție de cum se vindecă pielea fiecăreia, iar pentru a se vindeca mai ușor zona tatuată, timp de 7 zile dupa procedură, trebuie să folosești o cremă specială.

 

După 4 săptămâni când se stabilizează culoarea se poate realiza retuș, asta depinde mult de ce își dorește fiecare și bineînțeles de cum reacționează pielea fiecăreia. Prețurile le găsiți aici, veți vedea că sunt două tipuri de prețuri, diferența dintre ele este că unele sunt practicate de Roxana Dumitru si celelalte de fetele pe care Roxana le-a format la cursurile ei și pe care le-a luat să lucreze cu ea.

Așa erau înainte să merg la Roxana Dumitru …. da, fix așa, 3 fire amărâte.

Așa m-a pictat și calculat pe față să decidă ce prinde mai bine pe structura feței mele:

Și așa arătam imediat după tehnica Roxanei de microbranding îmbinat cu alte tehnici.

Care au fost întrebările mele:

Cât mă vor ține ?
Depinde foarte mult de tipul tenului, factorii fizici, mecanici, chimici etc. Pentru tenul gras este posibil să fie nevoie de retuș după 1 an și pentru tenul uscat abia după 3 ani.

Poți sa îl îndepărtezi ?
Se poate dar este un procedeu de lungă durată, destul de neplăcut, cum spune Roxana, ”nu se șterge cu guma” 😊 Așa că fii sigură când mergi și când alegi forma.

Doare în timpul microbandingului sau după?
În timpul procedeului se folosește o cremă de anestezie locală, așa că, nu doare. După rămâne o senzație de usturime ușoară, pe mine mă și durea puțin dacă mă încruntam sau strănutam, a două zi deja se diminuase considerabil și era mai degrabă o senzație ușoară de apăsare când mă încruntam sau mă atingeam acolo.

Care este procedura de îngrijire de după?
Timp de 7 zile se se ung sprâncenele cu o cremă specială, dimineața și seara.

Pot să ies în lume după sau mă închid în casă?
Da, am ieșit, am fost la birou, în parc, la cumpărături, oriunde am avut nevoie. Timp de 2-3 zile zona sprâncenelor a fost roșiatică și nuanța un pic mai aprinsă decât mi-am propus, dar asta e normal până se vindecă pielea.

Timp de 8 zile le-am pozat în fiecare zi, cam așa a fost procesul de vindecare:

Imediat după procedură 😊 Ziua 1

Ziua 2

Ziua 3 

Ziua 5

Ziua 6 

Ziua 7

Ziua 8 

So, dacă sunteți certate cu sprâncenele voastre eu vă recomand tehnica de microblandig și mâinile sigure și profesioniste ale Roxanei Dumitru sau ale fetelor formate de ea.

Date de contact:

Studio Roxana Dumitru – Primăverii (În incinta Le Boudoir – Boutique de Beaute)
tel:0729 185 010
e-mail: office@roxanadumitru.ro

Azi, după o lună de la procedură, fără niciun fel de creion sau fard pentru sprâncene 🙂

 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 542

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.