Impreuna pentru parintii copiilor bolnavi de cancer – MagicHOME

Știi ce doare groaznic când stai pe un scaun lângă copilul pe care încerci să îl salvezi din îmbrățișarea morții? Să te gândești că mâine, când te întorci să stai pe scaun, s-ar putea să fie ultima zi. Azi suntem impreuna pentru parintii copiilor bolnavi de cancer – MagicHOME! Măcar atât să facem pentru ei.

Când am văzut spotul campaniei MagicHOME am plâns.

M-am uitat în gol pe ecranul laptopului și m-am revăzut sprijinită pe marginea acelui pătuț atât de mic de la terapie intensivă. Cum îi cântam eu Emmei ”Moș Crăciun cu plete dabe”. Mă țineam de bara pătuțului disperată să găsesc o speranță acolo unde nu îmi dădea nimeni. Și m-am revăzut pe străzile goale și reci din jurul maternității, în noapte, ducând după noi copilul viu și deja prea obosit de plecat de acasă, să ne vedem copilul dintre vieți, atât timp cât mai aveam pe cineva să vedem acolo. Dar drumurile alea pe care le făceam în fiecare dimineață și în fiecare seară și frigul și apăsarea și singurătatea … Aș fi vrut să fi fost mai aproape de ea. Aș fi vrut să fi trăit mai mult cu ea.

 

20 de zile ne-am dus chinul așa, pe drumuri, cu un copil mic de mâinile noastre reci. Chinul de după încă îl ducem cu noi. Dar sunt părinți care stau cu anii pe un scaun și luptă cu toată puterea pe care au și când cred că nu o mai au, pentru copiii lor.

“Luaţi loc, vă rog! Copilul dumneavoastră are cancer!”

În fiecare an, doar în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu cancer. De cele mai multe ori părinții au o situație financiară precară și sunt departe de centrele medicale specializate.

 

MagicHOME va fi o casă pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, construită în apropierea spitalului oncologic Fundeni. Va fi un loc unde ei pot dormi, pot mânca, pot face un duș, își pot spăla hainele, pot primi consiliere psihologică. Părinții copiilor bolnavi de cancer dorm pe un scaun, noapte de noapte, zeci și sute de nopți la rând. Haideți să le dăm o casă, vă rog!

 

Cum puteți ajuta și voi parintii copiilor bolnavi de cancer?

  1. Prin SMS la 8844 cu textul MAGIC, 2 EURO/lună. SMS-ul se poate da în fiecare lună, îl trimiți o dată și apoi luna viitoare ești întrebat dacă vrei să continui.
  2. Puteți să donați direct orice sumă, aici găsiți mai multe detalii.
  3. Să luați loc pe scaun, vă puteți programa aici. Oamenii vor sta pe scaun până se vor strânge 100.000 de SMS-uri. Scaunul este amplasat în spațiul Galeriei Galateca din București (strada C.A. Rosetti, nr. 2-4).
  4. Vorbiți despre MagicHOME, să se audă și până în cealaltă lume unde se joacă printre nori copiii unora dintre noi.

Eu am donat. Donați și voi, vă rog! Au nevoie de încă 60.000 de sms-uri pentru a construi împreună MagicHOME Refugiul Părinților. Și rugați-vă să nu cunoașteți niciodată Scaunul!

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.