Pana dincolo de stele si inapoi

Noi avem o relație specială cu stelele. Pana dincolo de stele si inapoi – despre iubire, încredere și Univers.
– David, te iubesc până dincolo de stele și înapoi.
– Eu, mami, eu te iubesc până la stele și înapoi. Și până la stele și înapoi, și până la stele și înapoi. Și asta durează o vreme, cât țopăie el prin casă și face tumbe prin pat.

Tot către cer și stele privim când ne este dor de Emma. Și nu avem unde să o găsim și să îi vorbim.

În suflet o port mereu. Iar mândrul mă întreabă serios dacă putem să mergem acolo. ”Acolo” unde este ea, nu putem. Pe stele, poate, cine știe care îi va fi drumul lui. Eu mi-s cam bătrână pentru asta 😊

Vorbim des despre cosmos. Eu nu prea mă pricep la asta. Am cumpărat cărți și materiale și învăț în același timp cu el. Așa că n-am putut să refuz invitația Danonino și să îl duc să vadă în realitate primul și singurul cosmonaut român, pe Dumitru Prunariu. De altfel David l-a și întrebat, cu toată curiozitatea în ochii lui mari, cum se vede Pământul de acolo de sus.

 

Anul acesta s-au împlinit 37 de ani de când am cucerit spațiul cosmic. Încă nu-mi vine să cred că mi-am depășit cu mult visul meu din tinerețe. De mic copil m-au fascinat misterele Universului și mi-am dorit să zbor, să descopăr lumi. Și, într-un final, am ajuns să zbor în Cosmos. Pasiunea, puterea, încrederea și curajul de a îndrăzni, sunt cele care m-au ajutat să ajung și mai aproape de visul meu. Dacă ești convins că vei ajunge acolo unde vrei, se vor găsi, într-un fel sau altul, și căi de a-ți realiza visele!”, spune Dumitru Prunariu.

 

Mesajul transmis în cadrul evenimentului de către Dumitru Prunariu, este ceea ce îmi doresc să păstreze în el și David.

Certitudinea că oricât de grea ne-ar fi viața uneori, oricât de dificil ar putea părea visul nostru, el se va realiza atât timp cât încă credem în el.

Și m-a amuzat și m-a umplut de iubire, când l-am văzut pe mândrul curajos că pune întrebări, cu năsucul într-un microfon atât de mare. Mai târziu s-a lipit cu totul într-un telescop să vadă planetele de aproape. Și își ținea un ochi acoperit cu mânuța lui mică și mai punea câteva întrebări să îl descoasă pe domnul de la Astroclubul București venit să îi împrietenească pe cei mici și pe cei mari, cu universul.

Acum avem temă să explorăm spațiul cu propulsoarele cu jeturi pe care le-a ochit la evenimentul organizat la Commons Hub Unirii și mi-a cerut să îl construim acasă. Cine credeți că aduna sticle de la birou? Eu 😊, exact! Revin și cu modelul detaliat 🙂

Până una alta, am aflat că îl pot propulsa în spațiu și cu telefonul. Scanezi simbolul Shazam de pe ambalajele iaurturilor de băut sau de brânzică și explorează Universul alături de Dino.

Evenimentul a făcut parte din noua campanie educațională lasată de Daonino prin care încurajează părinții să descopere alături de copiii lor, spațiului cosmic. „Spune DA explorării” este parte a campaniei integrate de comunicare „Spune DA” lansată de Danonino în 2016, având ca prioritate promovarea unei creșteri frumoase a copiilor bazată pe autonomie, educație, încredere, dar și printr-o alimentație echilibrată.

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.