Asociere cu forme geometrice

Asociere cu forme geometrice

Zilele trecute ne-am jucat punând în practică o activitate de asociere cu forme geometrice. Este ușor de făcut și rapid și ne-a ținut ceva vreme ocupați. Provocarea este să ai suficiente obiecte în forme geometrice.

Ce am folosit:

– coli albe simple (puteți folosi și cartonate sau colorate)
– cariocă
– obiecte în forme geometrice (lego, puzzle, capace, cutii, scotch etc)

Cum am procedat:

Am tăiat foile pe jumătate. Am desenat formele geometrice, câte una pe o foaie, timp în care David ba mă chestiona, ba îmi povestea despre mașina lui de poliție și ce face ea și toți oamenii lui Lego.

Asociere si forme geometrice

Am aliniat fișele și am pus lângă ele diferite obiecte cu forme geometrice (asta a fost partea mai dificilă, să scormonesc printre jucăriile lui).

Apoi i-am spus să le sorteze în funcție de forma pe care o au și am discutat despre particularități ale formelor geometrice.

 

Cum vi se pare această activitate de asociere cu forme geometrice?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Conner Baker @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.