Carduri cu legume si fructe (descarca gratuit)

Carduri cu legume si fructe

Pentru acest joc primul pas este să deschideți frigiderul, cămară, balconul, fiecare după caz și să faceți inventar cu ce legume și fructe aveți și cu ce vă lipsesc. Apoi porniți la piață 🙂 . Sigur, puteți să folosiți și exemplare din lemn sau plastic. Noi am preferat varianta naturală pentru a ne juca cu aceste carduri cu legume si fructe. Este o modalitate prin care poți să încurajezi copilul să mănânce mai multe fructe și legume.

 

Principiul activității este același ca la cardurile cu animale: copilul este lăsat să asocieze elementele, este încurajat să le numească și i se oferă detalii despre ele, în funcție de cât de receptiv pare. Înainte de a începe activitatea spălați legumele și fructele mai ales dacă aveți un copil pofticios, așa ca al meu. De altfel puteți observa cum multe sunt începute sau chiar dispar din peisaj, cazul curmalelor după care este înnebunit.

Carduri cu fructe si legume-colaj 2

 David – 1 an și 11 luni

Eu am făcut separate într-o zi fructele și în altă zi legumele pentru că am presupus că vă zăbovi ceva timp, fiind ocupat și cu degustarea. Nu m-am înșelat. Curmalele nici nu au apucat să vadă cartonașul, au ajuns direct în stomacul copilului 🙂 . Așa se întâmplă când folosești varianta naturală!

Carduri cu fructe si legume-colaj 1

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați cardurile dați click aici: Carduri cu legume si fructe

 

* Cardurile sunt făcute de mine, cu toate drepturile rezervate. În cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri trebuie să precizați sursa.

 

 

Sursă poza: Isabella and Louisa Fischer @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

2 comentarii la „Carduri cu legume si fructe (descarca gratuit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.