”Mami, mă vei mai iubi dacă …?” – Cărți pentru copii

Mami, mă vei mai iubi dacă

”Mami, mă vei mai iubi dacă …?” scrisă de  Catherine Leblanc și Eve Tharlet este o carte despre iubire și despre teama copiilor că ea s-ar putea termina într-o zi. Sau mai rău, că s-ar putea termina dacă ei nu ascultă și fac prostioare.

 

Ursulețul Martin este îngrijorat și își tot întreabă mama dacă îl va mai iubi atunci când trec prin diferite momente. Mama îi răspunde calm și blând și cu răbdare de fiecare dată că …. Da, îl va iubi întotdeauna.

La final ursulețul Martin află adevărul. Dragostea mamei este atât de puternică încât nimic nu o poate schimba.

Cartea ”Mami, mă vei mai iubi dacă … ?” este foarte bine structurată și completată cu imagini foarte plăcute. Textul este rapid de citit iar asta face cartea potrivită și pentru copiii mici care nu au multă răbdare să asculte poveștile lungi.

 

Dacă veți citit cartea unui copil care nu a avut contact cu termenul de ”moarte” este posibil să fie nevoie să completați cu informații.  „Mă vei mai iubi și dacă mori?”, întreabă Martin. Noi nu ocolim subiectul, știți asta, pentru că nu ne-a ocolit nici el. Eu am fost întrebată asta de David și l-am asigurat că îl voi iubi și atunci, că voi trăi pentru totdeauna în sufletul lui, așa cum și el va rămâne în al meu chiar și după moarte.

 

Poate fi de ajutor și pentru părinții care urmează să aducă în familie un frățior/surioară. Mama urs avea o burtă mare de tot 🙂 Copiii vor primi prin poveste mesajul că dragostea părinților pentru el va rămâne neschimbată.

 

Este o carte plină de emoții pe care o ador! Și o carte care ne-a ajutat să ne conectăm după perioade mai lungi pe care le-am petrecut unul departe de celălalt.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.