Cum am amenajat camera de joaca a copilului + idei si recomandari

Cum am amenajat camera de joaca a copilului

De câteva săptămâni lucrez la camera de joacă a mândrului. Lucrez să caut oferte și idei. Mai mult de atât, am avut și un buget cât de cât limitat. Și cu toate astea, David are acum un loc al lui plin de imaginație, culoare și aventură. Mi-e atât de drag de camera de joacă. Mă trezesc de multe ori, cu cana de cafea în mână, sprijinind tocul ușii, privind în ea. Uneori mândrul drag stă pe covorul ”de apă” și asamblează, sau dezasamblează Lego, alteori nu e nimeni în fața mea. Dar eu stau așa și mă uit prin cameră și mă rog să-i fie viața la fel de colorată și primitoare cum e și locul ăsta. Cum am amenajat camera de joaca a copilului?

 

Parte din amenajări au fost pentru David și parte pentru mine. Eu mi-am dorit să aibă mobilă albă și puțină, și mai ales mi-am dorit o bancă, unde să stau eu și să scriu aici pe blog, cât timp el se joacă 🙂 Și mi-am făcut.

Două corpuri de la Ikea prinse în L, plus încă un corp mic în dreapta. Mobila este prinsă în perete. Vă recomand să faceți asta cu toată mobila din casă. Nu riscați accidente! Am cumpărat cutii pentru depozitare tot de la Ikea și într-o seară cu asta ne-am ocupat. Am sortat jucăriile. A fost super distractiv și îmi pare util să fie David învățat așa organizat. Vrea mașinuțe, știe de unde să ia, vrea mingi, la fel, caută prostioare, știe unde să caute. Da, are o cutie numai cu prostioare 🙂

Cum am amenajat camera de joaca 3

Și am pus și rafturi care sunt de fapt pentru rame foto, dar eu le folosesc pentru cărți. Asta e o modalitate prin care mă asigur că David are cărțile la vedere și le poate lua ușor. În fiecare seară, la culcare, își alege singur cartea pe care vrea să o citim. Și tot singur o duce la loc și mai ia alta, că, nu-i așa, e mult mai plictisitor să dormi decât să asculți povești.

Salteaua de pe bancuță este făcută pe comandă la Dandelion.

Le-am trimis poze cu ce îmi doresc, plus măsurători. Mi-au scris înapoi cu o paletă de culori, am ales, și gata. A ieșit pur și simplu perfectă 🙂 Aveam emoții cu asta, că na, dacă era mai mare sau mai mică, sau prea subțire, sau altă culoare. Nu sunt cea mai încrezătoare în comenzile online, dar sincer, a ieșit exact ce trebuia. Fetele de la Dandelion i-au făcut și două prinzători în așa fel încât să nu se miște, și funcționează. Mai mult de atât, are două fețe, una asortată cu cortul, și alta cu cutiile de depozitare.

 

Este pentru prima dată când David are o cameră doar a lui și tot pentru prima dată i-am luat și cort. Un cort cu pirați, super amuzant și comod. Plus o bună inspirație pentru citit. Stau cu el acolo în cort și îmi ies picioarele pe afară, dar nu-mi pasă. Uneori se transformă în închisoare, unde David mă duce după ce m-a alergat prin toată casa. Mă lasă în cort și pleacă să mai învârtă ce mir ce și eu stau așa, pe saltea, și privesc spre nicăieri.

 

Este un cort ușor de montat și stabil. Am văzut și alte corturi și chiar am simțit diferența cu acesta. Are și salteaua care este pufoasă, așa că nu stai direct pe covor sau parchet în cazul nostru.

Cum am amenajat camera de joaca 1

Pentru asamblare e de preferat să fie 2 adulți, te poți descurca și cu un copil, dar să fie un pic mai mare și mai răbdător. Primești instrucțiuni de folosire care se pricep rapid 🙂 Eu nu mi-s maestră în construit diverse, dar mi s-a părut foarte simplu.

 

Husa este lavabilă și făcută dintr-un bumbac 100% certificat pentru absența substanțelor periculoase conform standardului Oeko-Tex 100 ce atestă siguranța materialelor pentru copii. Cadrul este din lemn. Se poate strânge ușor dacă nu vreți să îl aveți tot timpul, strâns nu ocupă mult spațiu și la fel de repede se poate pune la loc. Spațiul pe care îl ocupă desfăcut este de 100 x 110 cm baza (ajustabilă pe lățime), iar înălțimea totală de aproximativ 120 cm.

La Dandelion poți să îți personalizezi produsele în funcție de preferințele copiilor sau de cum arată camera.

Poți să alegi culorile, sau ce elemente îți dorești și ce formă să aibă, poți să alegi brodarea unui nume, sau a unui mesaj. Tu le spui ce ai vrea, și ele îți fac. Așa a ieșit și salteaua mea pentru băncuță! Nu o găsiți pe site-ul lor, dar o puteți avea, doar le scrieți ce doriți și ele vă fac 🙂

Dandelion sunt de fapt două fete pline de inspirație, care și-au dorit să ofere copiilor din viețile lor, cadrul care să le dezvolte imaginația, lucruri de calitate cusute cu griă și atenție. Viziunea lor este: copii liberi în gândire prin explorare, citit și multă, multă joacă.

 

Stau pe bancheta din camera lui David și vă scriu. Primul articol din locul acesta nou care a devenit ”acasă” 🙂 David învârte un titirez de Lego în cortul de la Dandelion. Nu prea îi iese, dar caută cu voce tare soluții. Eu îl privesc pe fereastră cortului și el mă privește înapoi și ne amuzăm împreună. Îl iubesc!

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

7 comentarii la „Cum am amenajat camera de joaca a copilului + idei si recomandari

  1. Buna, Cristina! Caut si eu pentru o bancuta de pe holul de la noi un fel de saltea asa cum ai pus-o tu pe cea albastra si n-am stiut pe nimeni pana acum care sa o faca la comanda, pe masurile noastre 😀 M-am uitat pe site si n-am gasit exact cum se numeste, este la meniul de saltelute pentru joaca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.