Cum sa mirosi a copil mic + recomandare de produs

Cum sa mirosi a copil mic

Știți expresia “miros de bebeluș”? Și cum oamenii, a se citi femeile, aleargă să fure un iz de pe unde prind? Eiii … nu, nu am descoperit soluția magică pentru a reproduce mirosul acela de care îmi este dor nebun. Dar am descoperit cum sa mirosi a copil mic: îți speli hainele cu detergentul lui 🙂. Simplu, nu?

Cum sa mirosi a copil mic3Eu am o chestie pentru mirosuri, poate voi nu sunteți așa, dar eu asociezi mirosurile cu oameni și întâmplări. Pentru mine scorțișoară miroase a Crăciun, cafeaua a muncă, aerul rece a iarnă, bomboanele cu rom a pace după furtună. Iar copilul meu miroase a el de când îl știu. Așa am crezut eu că este un miros doar al lui, dar m-am îndoit puțin când colega de birou a deschis detergentul Teo Bebe, adus de curier la birou, și a zis “Ahhh, miroase a Caro. Mi-e dor de ea”. Deci, s-ar putea ca unii copii să miroasă la fel, a detergent cu levănțică 🙂 .

Bon, și ce credeți voi că am început să facem? Să folosim detergent pentru bebeluși și când spălăm hainele noastre.

Bine, procedăm așa și pentru miros și pentru că, mai nou, David insistă să spele el. Își aduce scăunelul roșu cu mașini, se cațără și îndeasă hainele în mașina de spălat. Eu pândesc abil în spatele lui, să salvez vreo camașă albă îndesată printre alea negre.

Cum sa mirosi a copil mic1( P ) Apoi pune detergent Teo Bebe în cuva de la mașina de spălat. De ceva timp folosim acest produs pe bază de săpun natural, cu o compoziției foarte apropiată de structura naturală a pielii bebelușilor, așa că nu provoacă iritații și uscăciune a pielii. Produsul este testat clinic și recomandat de pediatri chiar și din prima zi de viață a copiilor pentru că are în componență ingrediente hipoalergenice care minimalizează probabilitatea apariției unei reacții alergice.

Cum sa mirosi a copil mic2Pentru David nu folosim balsam la spălat, dar pentru noi punem totuși, îmi place să mirosim cât mai mult a David. În plus, atunci când chiar trebuie să calc hainele, ceea ce urăsc să fac, se emană un miros tare plăcut. Uneori spălăm hainele noastre împreună cu ale lui și asta pentru că, ba rămâne fără boxerii preferați, ba a primit sau a cumpărat o bluză și vrea musai să o poarte, ba i s-a pus pata pe o cămașă din care nu mai iese 2 săptămâni. Bine că spălatul nu mai e ce era, de când s-a inventat mașina de spălat. Și bine că nu mai e nici un stres pentru noi asta cu separarea hainelor de cele ale adulților, de când se târăște pe jos de spală mai bine decât un mop 🙂 . Și bine că s-au inventat și produse speciale pentru bebeluși.

 

Sursă poza: Adele Morris @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

5 comentarii la „Cum sa mirosi a copil mic + recomandare de produs

  1. Am devenit nostalgica dupa ce am citit articolul tau! Da, si eu iubesc mirosul de copil mic…eram topita dupa mirosul fetitei mele cand era micuta! Si acum il iubesc, numai ca azi are note de parfum de domnisoara :)). Mi-a facut placere sa citesc ce ai scris! Succes in toate!

  2. Fetița mea are un parfum unic, de copil cu suflet sfânt. Dulce, a vanilie și caramel cu flori de primăvară. De fiecare dată când o pup, simt atâta liniște și pace și ador să-i inspir parfumul. Sper să îl aibe cât mai mult timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.