Joc de cunoaștere – ”Comoara din oameni”

”Comoara din oameni”

Acest joc de cunoaștere – ”Comoara din oameni” ajutp la cunoasterea membrilor unui grup si stimuleaza coeziunea grupului. Exercitiul poate fi aplicat in lucrul cu preadolescenti si adolescenti.

 

Marimea grupului: 10-30 participanti

Varsta potrivita: peste 10 ani

Materiale: un numar de „fise de cautare” egal cu numarul participantilor

Descriere:

Animatorul/terapeutul va trebui sa realizeze din timp fisele de cautare, cu o serie de instructiuni pe care grupul va trebui sa le urmeze. Animatorul imparte fisele si explica cum trebuie completate. Fiecare participant va trebui sa completeze foaia cu numele persoanelor care satisfac „conditiile” indicate. Ordinea raspunsurilor e aleatorie, daca nu gaseste raspunsul pentru prima indicatie, se trece la urmatoarea. Animatorul trebuie sa-i stimuleze pe toti sa se scoale si sa caute, sa intrebe, sa raspunda etc.

Ulterior va avea loc o evaluare: Cum v-ati simtit? Cum a reusit comunicarea in grup? Ti-a fost usor sa vorbesti cu lumea?

Observatii:
Exemplu de „Fisa cauta comoara din oameni”:
– Cauta 3 persoane care vin din orase diferite.
– Cauta o persoana care are aceeasi ocupatie cu tine.
– Cauta pe cineva care isi serbeaza ziua de nastere in aceeasi luna ca tine.
– Cauta pe cineva care necesita mangaiere. Ofer-o.
– Cauta pe cineva care se simte nervos pentru ca se afla intr-o situatie necunoscuta.
– Cauta o persoana cu care sa inventezi un sfat, o regula. Strigati-o.
– Cauta pe cineva cu aceeasi marime de pantofi ca si tine.
– Vorbeste cu cineva care vrea sa-ti spuna motivul pentru care se afla in acest grup.
– Cauta o persoana careie ii place inghetata de vanilie.
– Gaseste 2 persoane care au frati mai mici ca varsta.

Instructiunile/conditiile pot varia de la un grup la altul. Poti scrie cate intrebari doresti pe fisa si sa alegi un timp in functie de cat estimezi ca va dura ca o persoana sa completeze intreaga fisa.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.