Superputerea copilului meu – sa priveasca viata cu ochii larg deschisi si zambetul pe buze (P)

Superputerea copilului meu

Uneori îl las pe David să se uite la desene. De fapt ne uităm împreună așa că întrebați-mă despre orice erou de la Disney Junior și știu să vă spun. Uneori ne jucăm de-a ce vedem pe ecran, suntem 3 în casă, 2 băieți și 1 fată, tocmai buni pentru Eroi în Pijamale. Serialul Eroii in Pijama urmărește aventurile a trei mici prieteni care se transformă în alter ego-urile lor de super-eroi, Pisoi, Bufniță și Șopi. Vă povestesc imediat și despre superputerea copilului meu/

 

Atunci când se lasă seara, cei trei se îmbracă în pijama, își activează amuletele animale și pornesc în tot soiul de peripeții, rezolvă mistere și învață o mulțime de lecții de viață. Bufniță scrie pe mine 😊 Iar David e Pisoi că e albastru, culoarea lui preferată și ta-su rămâne cu Șopi. Într-una din serile în care ne jucam de-a superputerile și cautăm câte ceva în fiecare dintre noi, m-am trezind întrebându-mă, ce îl face unic pe copilul meu, care este superputerea lui?

E unul dintre cele mai grele răspunsuri pe care mi le-am dat vreodată, pentru că, el pentru mine este ”the one and only” în orice.

Este Universul și Pământul, în ochii mei este cel mai cel în absolut toate, incredibil de frumos și de isteț și înțelegător și zvăpăiat în același timp, independet și dependent de iubirea mea, empatic și amuzant cum n-am întâlnit pe nimeni niciodată. El este eroul meu în toate. Care este superputerea copilului meu? Dacă ar fi să aleg o singură superputere pe care o are, atunci, e amuzant. Și asta știți deja dacă mă citiți de ceva vreme pentru că am umplut blogul de #Davidisme. N-am nici loc și nici timp să vi le scriu pe toate.

 

Umorul îl face să privească viața cu ochii larg deschiși și zâmbetul pe buze și mă face și pe mine să îmi potolesc grijile și off-urile de om mare și să fac ca el, să mă uit la viață zâmbind și uneori chiar râzând în hohote, chiar dacă, poate, abia m-am oprit din plâns.

 

– Offf, David, mi-aș dori măcar o zi în care să îți spun “David, s-a făcut târziu, e timpul să ne culcăm” și pur și simplu să te pui la somn.
– De se într-o zi? Nu ne culcăm seara?
Și așa au dispărut nervii că mândrul nu doarme și eu mă tot rog de el.

 

Dimineață eram în baie și mă spălam pe dinți, când îl aud pe David:
– Mami? Mami?
Nu puteam să răspund pe motiv de gură ocupată
– Flumoaso? Flumoaso? Flumoaso?
Mă duc la el cu lacrimi în ochi de la emoție și de la râs.
– De se plângi? De felicire?
– Da, iubire, m-am emoționat când m-ai strigat ”frumoaso”.

S-a cuibărit în brațele mele, a tras un pârț puternic și s-a pornit pe râs. E un bărbat adevărat! Superputerea copilului meu! 🙂

David se juca cu taică-su în sufragerie și eu eram ocupată să scriu cu o cariocă în bucătărie. Mândrul vine spre mine și mă chestionează:
– Mami? Acum este weekend?
– Ihî.
– Mami, de se ai zis “îhî” și nu ai zis “da”?
– Pentru că țineam în gură, capacul de la cariocă. Explic eu după ce scot capacul.
Pleacă David și la câteva minute strigă către mine, din sufragerie.
– Mamiiii?
– Ihî.
– Scoate ăla din gulă și răspunde.
Corect! ! Ce aș fi putut să mai spun? Am scos capacul din gură.

 

– David, iubire, trezește-te!
– Nu mă deranja! Visez.
– Hai, David, aveți inspecție la grădiniță azi.
– Nu e inspecția mea, e pentru domnișoara. Eu dorm. E bine să dormi.
– Hai, trezește-te! Uite ce plouă afară!
– Nu mă interesează asta, mami.
Norocul lui că e amuzant  și îmi mai trec și mie nervii că mă chinui în fiecare zi din viața mea de ne-weekend să îl trezesc.

 

Dacă și vouă vă plac Eroii în Pijamale să știți că începând cu 12 mai, în fiecare sâmbătă de la ora 09:00, numai la Disney Junior puteți să urmăriți sezonul 2. Serialul pune în prim plan teme precum prietenie, lucru în echipă, aventuri, mistere, umor și definirea unicității fiecăruia dintre noi și stimulează jocul imaginativ. Serialul este bazat pe serie de cărți ilustrate ‘Les Pyjamasques’ creată de autorul francez Romuald Racioppo.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sursă poza: TK Hammonds @ Unsplash

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

2 comentarii la „Superputerea copilului meu – sa priveasca viata cu ochii larg deschisi si zambetul pe buze (P)

  1. Si mie imi plac eroii in pijamale. Sper sa ii fac cunostinta si lui Andreas cu acesti eroii minunati.
    Si da, puterile secrete a lui David sunt: frumusetea, iteligenta si umorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.