Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Cum sa faci Modelino

Când eram mică, apăruseră pe piață niște maimuțoi elastici numiți Modelino. Știu că i-am reprodus și noi acasă folosind baloane și făină și mai știu că mamei îi era tare teamă că se vor sparge și vom umple casa de făină. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva 🙂 . Așa că vă arat și vouă cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului.

 

Uitasem de Modelino până de curând, când David a insistat să își cumpere de la un tonomat cu fise, o jucărie, și i-a picat un maimuțoi mic și roz. I-am zis că putem să facem și noi acasă și a comandat unul roșu, unul verde și unul portocaliu. Așa am făcut. Toată săptămâna l-a luat pe cel portocaliu cu el la grădiniță.

 

Ce am folosit: Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului1
– baloane
– făină
– ață mai groasă
– pâlnie
– sticlă
– foarfecă
– marker permanent

 

Cum am procedat:
Modelino este foarte ușor de făcut, practic pui făină în balon, legi balonul, îi pui păr din ațe, desenezi o față și gata 🙂 . Dacă mai ai și un copil pus pe glume să te ajute, deja dstracția e garantată. Cică Modelino ăsta strâmb seamănă cu mine.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială
– coordonarea ochi-mână

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Un comentariu la „Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.