Semaforul si motricitatea fina

Semaforul si motricitatea fina

Inițial am gândit jocul ”Semaforul si motricitatea fina” doar pentru a-l ajuta la dezvoltarea motricității fine, David fiind la vârsta la care vrea să deschidă și să închidă sticle. Apoi am zis că ar fi mai atractiv să folosesc culori diferite pentru a fixa noțiunile acumulate în timp ce asociează elemente. Și varianta finală a fost aceea de a realiza un semafor și cu ocazia asta să mă asigur că nu a uitat cum se procedează la trecerea de pietoni. David deja știe cea mai de bază regulă de circulație, „mami, oșu stai, vedi teci”.

Ce materiale am folosit:

– 3 sticle
– 3 dopuri (roșu, galben, verde)
– 1 capac alb de cutie de carton
– acuarele, pensulă
– pahar, creion, foarfecă
– pistol de lipit

Cum am procedat:

Pe capacul unei cutii albe de carton am trasat 3 cercuri, apoi cu dopurile, câte un cerc mic în mijloc. Am decupat cercurile mici și am pictat cercurile mari (roșu, galben și verde).

Semaforul si motricitatea fina1

Am tăiat partea de sus a sticlelor, am scos marginea de plastic colorat și le-am lipit cu un pistol cu silicon, ca în imaginile de mai jos, să mă asigur că va sta fix.

Semaforul si motricitatea fina2

Pentru David, la 2 ani și jumătate, activitatea a fost cam simplă, a spus rapid cum trebuie să ne comportăm la fiecare culoare a semaforului și la fel de rapid a desfăcut și a pus la loc dopurile de la sticle. Apoi a fost ocupat să descopere cum este creat jocul și să se uite la mine prin găuri făcând cucu-bau. Da, cred că trebuia să fac activitatea acesta ceva mai devreme 🙂 .

 

David 2 ani și 6 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Adi Nugroho @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

3 comentarii la „Semaforul si motricitatea fina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.