Recomandări de filme pentru copii și părinți (partea II)

Recomandări de filme pentru copii

Pentru seri liniștite în familie v-am scris deja câteva recomandări de filme pentru copii, cu mesaje bune pentru orice vârstă. Vă scriu mai jos și Partea II, tot așa, pe majoritatea dintre ele le găsiți pe Netflix și HBO GO și multe dintre ele sunt dublate în limba română.

Uitați-vă la filme și seriale din care au ceva bun de învățat!

Aventurile lui Smallfoot – Este o animație amuzantă construită în jurul mitului Yeti, dar privit din altă perspectivă de data asta. În lumea în care trăiesc Yeti, existența oamenilor este tot un mit.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre compasiune, puterea prietenie dar și a tradițiilor, importanța libertății de exprimare.

 

Parcul de distracții – Parcul de distracții la care visează June devine real. El este de altfel plin de animale fantastice. Când apar probleme ea și prietenii ei blănoși încep o aventură fantastică.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre puterea prieteniei și a imaginației.

 

Compania Monștrilor – Din nou, un film privit pe invers: de data aceasta în lumea monștrilor copiii sunt văzuți ca fiind periculoși și toxici. Sulley și Mike, doi monstruleți simpatici, lucrează la Monsters Inc., cea mai mare fabrică de prelucrat țipete din Monstropolis. Și ce fac ei când o fetiță ajunge în lumea lor?    

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Să îi accepte pe cei din jurul lor chiar dacă sunt diferiți. Să nu îi judece după felul în care arată.

 

Universitatea Monștrilor – Este legat de fimul de mai sus unde Sulley și Mike erau o pereche inseparabilă. Dar adevărul este că, atunci când erau mai tineri, nu se suportau. În acest fil vedem cum cei doi monstruleți au devenit cei mai buni prieteni.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre compasiune, acceptare și prietenie. Despre cum poți aparent eșua într-o anumită privință, dar să ai totuși succes.

Nu renunțați la joacă pentru filme! 

Epoca de gheață (1,2,3,4) – 4 povești diferite și extrem de amuzante cu 3 eroi principali lângă care se alătură alți prieteni, de la film la film. Aventura începe cu Sid, un leneș vorbăreț și foarte amuzant, Manfred, un mamut blănos și morocănos și Diego, un tigru viclean cu colți înfricoșători.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5ani +

Ce învață copiii? Despre bunătate, prietenie și iubire.

 

Rio (1,2) – În primul film Rio ne arată că și papagalii își doresc mai mult de la viață. Vor și ei să se îndrăgostească și să trăiască aventuri. Și asta va trăi când o va cunoaște pe Jewel. În cel de al II-lea film Blu și Jewel au copii pe care vor să îi învețe să fie păsări adevărate și pleacă împreună spre jungla Amazonului. Iar aici trăiesc o mulțime de aventuri, iar Rio trăiește teama că ai lui copii ar putea prefera sălbăticia.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Toți avem în noi această dorință de libertate și de aventură.

 

Incredibilii (1,2)Bob și Helen, doi mari agenți mondiali în lupta împotriva criminalității, au fost obligați să treacă la identități civile și să locuiască în suburbii, ca o familie “normală”. Dar  când tatăl primește un apel misterios care îl cheamă pentru o misiune strict secretă el înțelege că are nevoie de sprijinul unei întregi superfamilii pentru a salva lumea de la distrugere. 

În Incredibilii 2, mama, Helen, este eroul central și pleacă într-o misiune lăsând tatăl cu copiii acasă. Această schimbare este grea pentru toată lumea și cumva ajung tot la a lucra împreună.

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Despre puterea unei familii unite și despre împărțirea rolurilor într-o familie, în funcție de nevoile familiei.

Nu lăsați copiii o zi întreagă cu ochii în ecrane! 

DumboPovestea unui pui de elefant cu urechi supradimensionate care îl ajută să zboare. El ajunge să lucreze la circ, devine celebru și alături de prietenii lui descoperă secretele întunecate din spatele spectacolelor.

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Despre importanța protejării animalelor, iubirii față de natură și de animale.

 

Regele Leu – Un film de animație amuzant și foarte frumos făcut și altfel. Simba, viitorul rege, este un superb pui de leu care își admiră tatăl. În urma luptei dintre Regele Tată și fratele lui Mufasa care îi vrea locul, Regele moare iar puiul este exilat. Simba, alături de câțiva noi prieteni va lupta pentru a-și lua înapoi ceea ce este de drept al lui. 

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Despre curaj și puterea prieteniei.

 

Cartea Junglei – Un film plin de aventură pentru întreaga familie. Subiectul este același, dar creația vizuală, în sine, este altfel, este reală și impresionantă. Povestea lui Mowgli, un băiețel crescut de o familie de lupi. Forțat să părăsească familia lui de lupi pornește într-o călătorie prin care se descoperă pe sine cu ajutorul prietenilor lui pantera Bagheera și ursul Baloo. 

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Despre iubirea necondiționată dintre părinți și copii, indiferent cine sunt părinții care te cresc. 

 

Revin în curând și cu recomandări de seriale pentru copii și părinți.

 

 

Voi aveți recomandări de filme pentru copii și părinți?

 

Sursă poza: Alex Litvin @ Unsplash

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.