Pe tron cu tableta la subrat si solutii inteligente pentru asta (P)

Pe tron cu tableta la subrat

Recunosc că nu am înțeles niciodată bărbații care fac sul un ziar, îl pun la subraț și se duc la budă. Nu i-am înțeles până când … Acum aproape un an, probabil în urma unor combinații nefericite de alimente, David a ajuns să își petreacă cam mult timp pe tronul regal. Și tot să nu rezolve problema. Și ceva sau cineva trebuia să îi țină de urât. Nu mai știu toate detaliile, că cine a gândit, și cine a cerut, și cum s-a ajuns la această soluție. Cert este că mândrul a primit tableta. Pe tron cu tableta la subrat. Și de atunci statul pe tron nu se mai poate altfel. Na, știți și voi cum e uneori, rezolvi o problemă ”pfiuuu, am scăpat!” și dai de alta.

Barbații adevărați se formează de mici 🙂 !

O vreme mi-am făcut mustrări de conștiință, recunosc, apoi mi-a trecut. Nu-și petrece o viață pe budă și nici nu cere tableta altfel. Uneori o mai primește la drumuri foarte lungi când nu îl ia neam somnul, sau la restaurant când vreau să termin și eu ciorba înainte să fie sloi. Timpul lui în fața ecranelor este încă extrem de limitat la cei 4 ani și 3 luni de viață pe care i-a adunat.

Și pentru a mă asigura că expunerea la tabletă nu îl duce către cine știe ce bazaconii, i-am instalat aplicații inteligente. Aplicația Hipp pentru copii îmi place cel mai mult, nu doar pentru că are jocuri potrivite vârstei lui David, ci mai ales pentru că, după 15 minute de folosire, te anunță că e timpul pentru o pauză și atunci eu primesc tableta înapoi fără comentarii adiționale. Mândrul este un copil înțelegător. Dacă îi explici că expunerea pentru prea mult timp la ecrane îți poate obosi creierul și poate crea dureri și usturimi la ochi, atunci înțelege să se oprească atunci când aplicația îl anunță.

Ce jocuri faine găsiți în lumea HiPPiS?

Sunt 8 jocuri educative: joc de recunoaștere a animalelor, învățarea numerelor, joc de memorie, joc de identificare a unei imagini, învață culorile, joc de memorare, puzzle și găsește telefonul ascuns, care face ca un animal. Hai că sună amuzant, nu? Cel din urmă este preferatul nostru.

Toate jocurile sunt cu animale HiPPiS, tucanul Tommy, ariciul Harry, cameleonul Carla și toți ceilalți HiPPiS. Aplicația este ușor de folosit de către copii, dar este mult mai amuzant și util să vă jucați împreună.

Aplicația este gratuită și o puteți descărca de pe App Store sau Google Play.

Cine sunt HiPPiS?

Sunt animăluțele care pregătesc piureurile HiPPiS din 100% fructe ecologice, fin mărunțite, ideale pentru o gustare rapidă și delicioasă. Lui David îi plac tare mult, i-am cumpărat de câteva ori. Mai nou sunt o bună sursă de înlocuit înghețata. Punem rapid piureul în forme, băgam la congelator și gata 🙂 De fapt le cam face singur.

Piureurile HiPPiS sunt recomandate de la 1 an. Nu au adaus de zahăr, nu au coloranți, conservanți, arome artificiale sau agenți de îngroșare, nu au nici gluten. Ambalajul este foarte ușor de folosit de copii, de tipul ”squeezing bag”, îi desfaci capacul și apoi apasă singur și mănâncă.

 

Noi am cumpărat și am folosit HiPPiS drept gustare între mese, mai ales atunci când umblam hai hui. De altfel este desertul pe care David și-l alege atunci când mergem la cumpărături și eu mă străduiesc să îl țin departe de biscuiți, ciocolată și alte drăcii de existența cărora deja a aflat.

 

Sursă poza: William Iven @ Unsplash

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.