Cum sa inveti un copil tarile si steagurile lor

Cum sa inveti un copil tarile

Cum sa inveti un copil tarile si steagurile lor? Făcând un joc. Eu am încercat asta prima dată cu David și prietenii lui, când am fost în tabără. Am ajuns absolut întâmplător la varianta asta. Ca să fiu sinceră cu voi, eu profitam că David are companie și voiam să scriu ceva pe blog. Ei se jucau cu biluțele de la Ikea, făceau steaguri. Când au terminat ce știau deja, am intrat eu în joc 🙂 .

Ce am folosit:

– mărgele de la Ikea (sau pom-pom diferite culori, sau bucăți de hârtie colorată tăiată)
– fier de călcat

Cum am procedat:

Copiii și-au luat fiecare câte o tăbliță de la Ikea și câte un bol cu biluțe și au făcut steaguri. Când nu au mai știut, le-am spus eu câteva (adică am căutat pe google 🙂 ).

Partea faină a fost că ei stăteau la altă masă, așa că, de la mine până la masa lor repetau țara și culorile steagului, cu voce tare 🙂 . Le puteți oferi și imagini printate cu steagurile și ei să le refacă. În schimb, varianta pe care noi am folosit-o le antrenează memoria și e mai interactivă (se întrebau unii pe alții când uitam ordinea culorilor 🙂 ).

La final, cu ajutorul unui fier de călcat, se presează biluțele și rămân steagurile (dacă aveți aceste biluțe deja, știți ce spun, dacă nu aveți, găsiți pe cutie instrucțiunile).

Care sunt oportunitățile de învățare?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea concentrării
– învățarea țărilor și a steagurilor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 542

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.