Despre divorț la emisiunea ”Fenomen social” – Metropola TV

Despre divorț

Am fost de curând la emisiunea ”Fenomen social”, realizată de Gabriela Maalouf, la Metropola TV, unde am discutat despre divorț. De ce divorțează oamenii? De ce sunt mai multe divorțuri acum? Care sunt cauzele divorțului? Ce pot face partenerii când simt că se îndepărtează?

 

Rata divorțurilor în România s-a dublat în ultimele trei decenii. Una din patru căsătorii se destramă, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Pandemia a accentuat acest fenomen, astfel că în 2020 s-a înregistrat un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. Practic, România a ajuns de la 16% rata divorțurilor în 1990 la 28,5% la finalul lui 2020, conform datelor INS.

 

Am fost întrebată și care este părerea mea despre situațiile în care partenerii sunt infideli și ajung astfel să discute despre divorț. Am spus ceea ce spun adesea și în cabinet ”Infidelitatea nu este niciodată o cauză, este întotdeauna un efect”. Sigur, motivele pentru care un cuplu se separă pot fi diverse, dar ceea ce am observat în practica mea de până acum, este că, divorțul nu este o decizie ușoară.

 

Am prezentat și cartea ”Fram și Bumbic cel cu două case”, un ghid pentru familii care se schimbă. Cartea abordează tema dificilă și provocatoare a divorțului. Puteți comanda cartea de aici. Folosiți codul CristinaBujaRO pentru o reducere de 35%.

 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.