”Comoara lui Ben – pe care o poate găsi orice copil” – Cărți pentru copii

Comoara lui Ben

„Comoara lui Ben – pe care o poate găsi orice copil” scrisă de Alex Donovici este una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii pe care am citit-o până acum. Atât de frumoasă încât am terminat ultimele pagini cu lacrimi în ochi. Deși are 8 capitole și am crezut noi că o vom citi tot cam în 8 zile, a durat mult mai puțin. Și nu pentru că este scurtă, ci pentru că nu am avut răbdare să citim doar un capitol pe noapte 🙂 .

Este o poveste plină de aventură, surprize, prieteni și valori.

Deși pe parcus, ca adult, poți să intuiești anumite detalii, scriitorul reușește să păstreze și partea de mister. Chiar și eu, adult așa cum sunt, abia așteptam să ajung la final să descopăr adevărul. Nu vreau să vă dau prea multe detalii, este mult prea frumoasă pentru a vă strica surprizele fiecărui capitol.

Prietenul imaginar, Sig, este un personaj amuzant și în același timp plin de înțelepciune.

Îl ajută de multe ori pe Ben să înțeleagă adevăruri pe care un copil le poate percepe mai greu. De exemplu, de ce părinții refuză să nu îi cumpere un detector de metale, pentru că este scump. Îi explică și ce sunt acelea priorități.

 

Ți-am spus că părinții îți vor fi întotdeauna alături indiferent despre ce este vorba. Poate uneori nu îți dai seama, sau poate o vor face într-un fel care ție ți se va părea nepotrivit. Mă bucur pentru tine, dar nu uita ce ți-am spus: există comori mult mai prețioase decât aurul! Îți vei da seama cât de valoroase sunt atunci când vei da de ele.

 

Dar Ben își face și alți prietenii în aventura lui de a căuta ”comoara”. Prieteni pe care nici nu și-a închipui că îi poate avea. La fel cum învață din toată experiența aceasta multe alte lecții atât de importante pentru oricare dintre noi.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.