”Unde a dispărut Pișpirel?” – Cărți pentru copii

Unde a dispărut Pișpirel?

”Unde a dispărut Pișpirel?” scrisă de Nicholas Allan este una dintre cele mai amuzante și utile cărți de la noi de acasă. David a primit-o cadou de la o prietenă care o citise deja cu fetița ei, de aceeași vârstă cu mândrul. Este în esență o carte super simpatică de educație sexuală pentru copii mici. O poveste despre Pișpirel (spermatozoidul domnului Browne) care participă la cursa de înot pentru a câștiga premiul magic. Premiul magic? Oul doamnei Browne. 🙂

„Pișpirel mergea la școală, dar nu prea strălucea la matematică. În schimb, era FOARTE bun la înot.”

Ce să vă spun? Este descris un întreg concurs. Cu trasee, hărți și un final super simpatic.

 

Nu vreau să vă spun toată povestea, să vă stric farmecul, dar pe cuvânt vă va distra și în același timp va crea spațiul necesar să puteți să discutați cu copilul vostru despre cum începe viața.

 

Eu știu că la noi discuția despre ”educație sexuală” încă mărește ochii mai ceva decât picăturile de dioptrii. Și voi știți deja că eu nu mă feresc de ea. Cu atât mai mult cu cât lucrez într-un ONG și aud mai des decât aș vrea despre copii care poartă copii în ei încă de la 16-17 ani.

 

Știți bancul cu:

– Fiule, trebuie să vorbim despre sex.

– Da, tată. Ce vrei să știi?

 

Poate nu îl mai facem și noi realitate. Este important să le oferim copiilor noștri libertatea de a afla despre lume. Și mai ales să îi protejăm de mesajele false sau periculoase pe care le primesc și le văd acum peste tot. Și putem să îi protejăm atunci când le oferim chiar noi răspunsurile la întrebări. Cartea ”Unde a dispărut Pișpirel?” vă poate ajuta să porniți de undeva.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Un comentariu la „”Unde a dispărut Pișpirel?” – Cărți pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.