“Întrebări mari de la cei mici … ” Cărți pentru copii

Întrebări mari de la cei mici

David adoarme în fiecare seară după ce îi citesc o poveste. Minim o poveste. Și nu îi place să le reiau. Vă dați seama ce înseamnă asta pentru portofelul meu? E sufocant uneori. Și eu iubesc să îmi cumpăr cărți, dar măcar n-am cum să citesc una pe noapte 🙂 . Soluția minune care mi-a lăsat portofelul să mai respire au fost aceste cărți ”Întrebări mari de la cei mici … la care răspund niște oameni foarte importanți” . Citim două întrebări pe noapte dacă e târziu și patru dacă se lasă convins să ne punem în pat mai devreme.

 

Cărțile sunt scrise amândouă de Gemma Elwin Harris și au aceeași structură. O întrebare pusă de un copil la care răspunde un specialist adult. Zău că la unele întrebări nici eu nu știam răspunsul așa că învățăm amândoi.

David a împărțit întrebările în două categorii, cele amuzante și cele interesante.

Cum ar fi “De ce nu putem bea pipi?”, sau “De ce au babuinii fundul roșu?”, sau “Lui Alexandru cel Mare îi plăceau broaștele?”  și “De ce doar oamenii mari hotărăsc ce e de făcut?”, sau “Cum se formează norii de ploaie?”, sau “De ce aterizează pisicile mereu în picioare?”.

 

Copiii se nasc cu această abilitate fantastică de a pune întrebări care ne încurcă pe noi, adulții, când ne este greu să găsim un răspuns adevărat și adaptat vârstei lor.

 

La finalul cărții “Întrebări mari de la cei mici … la care răspund niște oameni foarte importanți” găsiți și “material suplimentar” cu răspunsuri la fel de trăsnite precum sunt întrebările. Pe principiul “E bine să mănânci rame?”. “Da, dar fii atent să nu te vadă mamă”.

 

La finalul cărții “Oare peștișorul meu știe cine sunt?” găsiți teste faine la care să răspundeți întreaga familie sau, poate chiar la o adunare cu prietenii.

 

Sunt două cărți bune de avut în casă, care pot fi la fel de interesante pentru părinți pe cât sunt și pentru copii. Și mai ales, satisfac curiozitatea copiilor și le dezvoltă creativitatea și încrederea de a scoate pe gură întrebările care li se plimbă prin cap.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.