Atelier pentru parinti, despre ”Sexualitatea la copii”

În toată experiența mea de până acum, în 9 ani de lucrat cu familii, am întâlnit foarte rar părinți care nu vor să vorbească despre sex cu copiii lor. Dar am întâlnit foarte des părinți care nu știu cum să o facă. Informațiile despre sexualitatea la copii sunt la fel de importante ca cele legate de alimentație sănătoasă, igienă corporală, comportament social. Cum îi învățăm despre toate acestea din urmă? Treptat, în funcție de dezvoltarea cognitivă atribuită vârstei. Este important să le vorbim și despre sexualitate, treptat, tot în funcție de vârstă și nivelul de dezvoltare cognitivă a lor. Oricum, dacă nu le spunem noi, le vor afla singuri. Cu șanse de a interpreta greșit sau chiar a trăi un abuz din cauza asta.

 

Pe 7 iunie 2017 voi susține un atelier pentru părinți cu tema ”Sexualitatea la copii”, în colaborare cu Creștem părinti. locația  Centrul Educational Adlerian Onceuponatime, piața Muncii, str. Ciobănașului, nr. 20A, București, sector 3.

Despre ce vom discuta la atelier?
  • Ce trebuie să știe copilul și când, în funcție de dezvoltarea lor pe etape de vârstă ?
  • Identitatea sexuală, diferențele între sexe.
  • Autostimularea la copii mici.
  • Cum să răspundem la întrebările copiilor ?
  • Povești practice din viața reală.

Atelierul este recomandat părinților care au copii până în 6 ani, pentru că ne vom axa pe această perioadă de vârstă. Costul este de 80 lei/persoană sau 130 lei/cuplu.

 

Dacă doriți, puteți să veniți cu copiii, au acces la locul de joacă, există îngrijitor specializat să se ocupe de ei și vor primi o gustare (participarea copiilor este taxată separat cu 20 lei/copil).

 

Găsiți evenimentul cu tot cu detalii pe Facebook, dar pentru înscriere puteți să o faceți online aici, sau mesaj privat la Creștem Părinți, sau la telefon 0772 065 910.

Atelier pentru parinti ”Sexualitatea la copii”1
Detalii despre mine, studii și experiență profesională, găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

3 comentarii la „Atelier pentru parinti, despre ”Sexualitatea la copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.