Activitati de invatare cu nisip – afara sau in casa  

Activitati de invatare cu nisip

David este un copil căruia i-a plăcut dintodeauna nisipul și alte materiale asemănătoare lui, fie sarea, fie aluatul pentru activități senzoriale pe care i l-am făcut noi acasă, fie nisipul kinetic. Cu de toate s-a jucat. Asa ca, de ce sa nu facem activitati de invatare cu nisip.

 

Zilele trecute am ieșit în parc după un weekend cu ploaie, la locul lui preferat, unde altundeva decât acolo unde este nisip !? N-aș mai fi crezut că la 3 ani și 9 luni ai lui va mai vrea să folosească nisipul ud pentru joacă, dar da, am găsit o metodă care l-a atras pe el și m-a lăsat pe mine să stau locului după ce ne jucasem de-a hoții și poliția și mă durea pieptul de la alergat.

 

Am luat fiecare câte un băț. Am desenat forme în nisip, unul desena și celălat trebuia să spună ce e. David făcea nori, pisici, câței, urși, tigri. Și multe alte animale pe care nu aveam cum să le ghicesc vreodată. Eu repetam noțiunile pe care cred eu că ar trebui să le știe la vârsta lui: forme geometrice și cifre, am băgat și literele din numele lui.

 

A folosit și degetele să traseze el formele geometrice, dar a fost mai încântat să mânuie bățul mare cât el. Așa că, ne-am distrat, am fixat noțiuni și m-am odihnit 🙂 . Acasă puteți pune într-o tăviță fie nisip, mălai, sare mai grunjoasă sau aluatul de care vă spuneam mai sus, și copilul să reproducă cifrele, numerele, formele geometrice, folosind propriul deget.

Care sunt oportunitățile de învățare?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea capacității motorii ale brațelor
– recunoașterea numerelor, formelor geometrice, literelor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: D A V I D S O N L U N A @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.