Braduti din fetru (tutorial)

Braduti din fetru

Anul trecut am făcut globuri cu amprentă și felicitări, cadouri pentru bunici. Anul acesta am făcut braduti din fetru.

 

Ce materiale am folosit:
– fetru
– bețe din lemn
– hârtie albă
– carton
– foarfecă
– pistol de lipit

 

Cum am procedat:
Primul pas a fost să realizez tipare pentru cercuri: pe o coală de hârtie am trasat cu un creion, 6 cercuri. Am folosit ce aveam prin casă, căni, pahare, dopuri de sticlă, am fost atentă să fie dimensiuni diferite. Cercul cel mai mare l-am folosit ca bază așa că am decupat din carton 3 bucăți pentru 3 brazi. Folosind tiparele am făcut cercuri din fetru, diverse culori, în funcție de cum am vrut să arate bradul. La fiecare cerc am făcut o tăietură în mijloc (le-am îndoit și am tăiat puțin cu foarfeca). Am decupat și steluțe pentru vârf.

braduri-din-fetru-tutorial-2

Am trecut la asamblare: am folosit pistolul cu silicon pentru a fixa primul cerc de fetru pe carton și bățul de lemn, pe cercul de fetru. Am introdus celelalte cercuri pe care le aveam deja așezate pentru a-mi fi mai ușor (la pasul acesta m-a ajutat foarte încântat, David). Am lipit steluța cu pitolul cu silicon și … voila.

braduri-din-fetru-tutorial-3

Puteți să îi decorați cu biluțe lipite cu silicon, să îi faceți mai înalți, să diversificați culorile, să împlicați copiii în realizarea lor sau, în funcție de vârstă, să îi lăsați singuri să îi facă.

M-am concentrat și am pus la cale, pentru voi, și un tutorial video 🙂 .

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 533

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.