Vacanta in Romania ♥ Rasnov si imprejurimile

Rasnov si imprejurimile

Noi fugim des la munte să ne aerisim mințile și sufletele. Deja avem locații turistice pe care le-am vizitat de 2-3 ori și încă ne gândim să mai dăm o tură. Ce am vizitat în Rasnov si imprejurimile lui, ne-a plăcut și recomandăm?

1. DinoParc

Dino Parc este singurul parc tematic de dinozauri din România și cel mai mare din Sud Estul Europei, se întinde pe o suprafață de 1,6 hectare. Sunt 50 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Am scris articolul ”Când lucrezi prea mult, dinozaurii te salvează”, unde am povestit despre experiența noastră acolo.

Biletele pot fi achiziționare și online și direct acolo:
Copii (<3 ani): Gratuit
Copii (3 – 14 ani): 22 lei
Adulți: 28 lei
Studenți* / Pensionari**: 22 lei

Program:
Luni, Marți, Miercuri și Joi – 10:00 – 17:00
Vineri și Sâmbătă – 10:00 – 18:00
Duminică – 10:00 – 17:30

Este situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Din parcare poți ajunge fie pe jos, fie cu un trenuleț care costă 5 lei pentru copii peste 6 ani și adulți.

2. Cetatea Râșnov

Noi am vizitat cetatea și înainte să fie renovată, și după. Aș fi pus mai multe poze dacă minunatul hard extern nu s-ar fi defectat. Cetatea Râșnov este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Pe cât de frumoasă se vede din exterior pe atât de impresionantă este în interior. Poți ajunge la cetate fie pe jos din parcare (în aproximativ 10 minute), fie cu cu trenulețul Râșnovului (costă 5 lei).

Program:
Luni – Duminică
9:00 – 17:00

Prețuri:
Adulți / Seniori  –  12  lei
Elevi / Studenți – 6  lei

Studenţii beneficiază de reducere pe baza legitimaţiei de studii. Intrarea este liberă pentru persoanele cu dizabilităţi. 

3. Peșterea Valea Cetății

Este situată la 1.5 km de Cetatea Râșnov, într-o  zonă protejată din Masivul Postăvaru, a fost deschisă vizitatorilor în anul 2011 și este considerată a fi un monument al naturii. Este amenajată modern pe o suprafață de 330 de metri, dar în întregime peștera are 1000 de metri.

Program:
Luni – Duminică
Vara ( 01 mai – 30 septembrie ):  10:00 – 20:00
Iarna ( 01 octombrie- 30 aprilie ): 10:00 – 18:00

Prețuri:
Copii – 10 lei
Adulți – 15 lei
Grup organizat ( min 20 pers. ) : copii – 7 lei, adulți – 12 lei
Tarif concert: copii – 20lei, adulți – 40 lei

Drumul din parcarea special amenajată și până la intrare este ușor de străbătut și peisajul este incredibil de frumos. Noi am fost toamnă și am făcut o ploaie cu frunze colorate.

Vizitarea peșterii se face cu un ghid și a durat aproximativ o jumătate de oră. Ce mi s-a părut fascinant, eu, om care lucrez pe un program de artă și cultură, sâmbăta se organizează în peșteră concerte de jazz, susținute de artiști ai Filarmonicii din Brașov. Dacă vrei să participi la concert trebuie să știi că trebuie să rezervi din timp. Prețul unui bilet este de 40 lei de persoană, iar concertul durează 45 de minute.

4. Rezervația de urși Libearty de la Zărnești

Această rezervație NU este o grădină zoologică. A fost creată în memoria ursoaicei Maya și este astăzi căminul multor urși bruni Europeni și a unui urs negru asiatic, toți urșii fiind salvați de la o viață crudă și abuzivă de captivitate. Când le-am auzit poveștile mi s-a făcut sufletul cât o nucă și mi s-a părut incredibil cât de cruzi pot fi oamenii.

Rezervația se întinde pe 69 de hectare unde sunt trei ţarcuri mari care comunică între ele, astfel că urşii se pot plimba în voie. Există şi 18 ţarcuri mai mici, de un hectar fiecare, unde stau urşii care sunt încă agresivi. Au construite și „piscine“ unde se bălăcesc în voie.

Program:
Luni – închis
Marți – Duminică – 09:00 – 11:00
Programul de iarnă 1 noiembrie – 30 aprilie permite doar 2 intrări pe zi, ora 11:00 și ora 12:00.

Prețuri:
Copii – 10 lei (sâmbătă și duminică 15 lei)
Adulți – 40 lei (sâmbătă și duminică 50 lei)

Trebuie să știți că specificul drumului nu permite accesul cu cărucioare pentru copii, iar intrările se fac la oră fixă. Noi am avut timp să tragem și o hârjoneală pe poiana de lângă parcare.

Rasnov si imprejurimile 1

Am rămas în gând cu ursulețul care avea 1 an și 7 luni și își sugea degetul ca un bebeluș, aproape de gard, uitându-se la noi 🙂 .

5. Prăpăstiile Zărneștilor.

Sunt, de fapt, nişte chei spectaculoase, unde te poți plimba indiferent de vreme să admiri un peisaj superb. Din loc în loc, sunt panouri informative atât despre natură cât și despre alte detalii necesare celor care practică escalada.

Noi am făcut o plimbare cu copiii în sistemele de purtare până au adormit 🙂

O să vă placă Rasnov si imprejurimile lui. Despre alte vacanțe și călătorii de familie puteți să citiți aici.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

2 comentarii la „Vacanta in Romania ♥ Rasnov si imprejurimile

  1. Si noi includem in itinerariul nostru aceste locuri,(le-am vazut de cateva ori si parca tot ne cheama) mai ales ca DinoParc ne-a placut si noua, nu numai copilului nostru, iar peisajele montane sunt cu adevarat spectaculoase si te remonteaza in adevaratul sens al cuvantului.Pentru sanatatea noastra, la cat mai multe drumetii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.