Sa invatam despre emotii … cu baloane

Sa invatam despre emotii

Pentru că David este în proces de acomodare la grădiniță …și pare că funcționează, asta după ce a stat aproape 2 luni acasă și oricum am schimbat grădinița, mă axez destul de mult pe a face activități cu el, care să îl ajute să exprime ceea ce simte; copiii devin foarte frustați când nu își pot exterioriza suferințele. Așa că am zis sa invatam despre emotii folosind baloane.

 

M-am folosit de baloanele cu fețe pentru a discuta cu el despre ce îi place la grădiniță, prin a asocia fața veselă cu lucrurile care îi produc fericire acolo, și despre ce nu îi place la grădiniță, prin a asocia fața tristă, cu detaliile care îl supără, doar două: nu este mami cu el și plânge Sofia, o colegă.

 

Ce materiale am folosit: 
– baloane
– cariocă

 

Cum am procedat:
Am umflat baloanele. De fapt erau deja umflate, eu doar le-am ochit să fac ceva-altceva cu ele. Cu o cariocă am desenat fețe: veselă și tristă (puteți face și altele, în funcție de ceea ce urmăriți). Apoi am discutat cu David despre ce emoții transmit ele, despre particularitățile feței și ale corpului, despre când a simțit el acele emoții.

 

Dacă aveți un copil mai mare îl puteți pune pe el să deseneze, chiar să îi dați indicații precise, de exemplu ”desenează fața așa cum crezi tu că arată când mergi la grădiniță” … am și eu o fixație cu grădinița asta 🙂 .

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Hybrid uGP @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.