Joc de energizare – ”Spălătoria de mașini”

”Spălătoria de mașini”

Obiectivele acestui joc de energizare – ”Spălătoria de mașini” sunt:
– energizarea membrilor grupului
– dezvoltarea coeziunii și a dinamicii de grup
– realizarea unui contact nonverbal între membrii grupului (prin atingere corporală)

 

Vârstă recomandată: 7-14 ani

Tehnica utilizată: Jocul

Materiale:

 

Descrierea exercițiului:
Membrii grupului se așează în două rânduri paralele, fiecare având un coleg în fața lui cu care va face echipă (ca la un tunel atunci când dansezi). Fiecare echipă va reprezenta partea unei spălătorii auto, făcând mișcări corespunzătoare. Primii fac precum picărurile de apă cel care intră în tunel reprezentând o mașină. Următorii mângăie ca și cum ar face spumă. Următorii freacă ca o cârpă specială. Următorii aruncă apa. Umătorii șterg. Alții lustruiesc. Și tot așa, puteți adăuga mișcări în funcție de mărimea grupului.

 

După ce prima mașină a fost spălată reintră în sistem și intră în tunel următorul membru. Repet, ca la dansul cu mâinile care fac un tunel, numai că aici intră în tunel câte o persoană, ceea ce înseamnă că echipele se desfac și se reformează. Membrii trebuie să fie atenți pentru a putea păstra mișcările spălătoriei auto.

 

Acest joc de energizare – ”Spălătoria de mașini” se termină atunci când a fost spălată fiecare mașină (membru al grupului).

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.