Joc de cunoaștere „Iarmarocul fermecat”

Obiectivul acestui joc de cunoaștere „Iarmarocul fermecat”, este de aprofundare a cunoașterii reciproce și stimulare a coeziunii grupului. 

 

Marimea grupului: 10-30 participanți 

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: o tablă sau fleepchard, cretă sau markere, coli, pixuri

 

Descriere:
Animatorul spune întregului grup: „Imaginați-vă că sunteți într-un iarmarocul imens, unde există totul. Mai mult, el este magic și fiecare poate să schimbe o trăsătură de caracter, de care vrea să se debaraseze, pe altă trăsătură de caracter. În schimb în piață se poate intra o singură dată”.

Fiecare va scrie pe o coală trăsăturile pe care vrea să le lase și pe care le va lua la schimb și se va semna cu numele lui. Tabla sau fleepchard-ul reprezintă iarmarocul și fiecare își va lipi acolo foaia explicând opțiunea sa. Apoi se realizează o analiză generală, comunicând despre valori și virtuți, despre vicii și slăbiciuni.

Observații:
Evaluarea se realizează prin întrebări, de exemplu: Ce dificultăți ai întâlnit? Ce impresie ți-a lăsat activitatea? Cum te-ai simțit în cursul jocului? La ce concluzii ai ajuns? etc

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.