”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” – Meg Hickling – 📚 De citit

Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex

În toată experiența mea de până acum în lucrul cu familii, am întâlnit foarte rar părinți care nu vor să vorbească despre sex cu copiii lor. În schimb am întâlnit foarte des părinți care nu știu ce să le spună. ”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” scrisă de Meg Hickling poate fi un bun sprijin pentru a descoperi ce poți să faci mai bine pentru ca un copil să își accepte și să își descopere sexualitatea. 

De ce este important să le vorbim copiilor despre sex?

Pentru că aşa îi protejăm de mesajele false sau periculoase pe care le primesc și le văd acum peste tot.  

Cum să le spunem despre sex? 

Treptat, în funcție de vârstă și de nivelul de dezvoltare cognitivă a lor. Spunând adevărul folosind cuvinte simple şi umor.

Cartea este structurată în 4 părți importante:
  1. Ce trebuie să ştie copiii dvs. şi când (subcapitole delimitate pe categorii de vârste). 
  2. Întrebările copiilor. Cum răspundem fără ocolişuri la întrebările copiilor. 
  3. Cum ne ajutăm copiii să rămână sănătoşi (adolescenți activi sexual, protecție).
  4. Cum le comunicăm copiilor valorile noastre. 

Este un ghid foarte util atât pentru părinți cât și pentru personalul educațional care își dorește să discute cu copiii despre acest subiect. Poate nu știți cu ce să începeți, cum să veniți în întâmpinarea lor, cum să le răspundeți la întrebări. 

 

Găsiți în cartea ”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” recomandările autoarei pe categorii de vârste, iar asta îmi pare extrem de util. De asemenea veți găsi multe exemple și povești reale. Dar și informații teoretice și sfaturi practice despre cum să îți crești copilul sănătos și din punct de vedere al sexualității.

 

Ca și alte cărți pe care vi le-am recomandat în categoria: ”Cărți și materiale pentru adulți” și aceasta vă poate duce cu un pas mai aproape de voi înșivă și de copiii voștri.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.