Vacanta in Romania ♥ Timisoara pentru o zi

Timisoara pentru o zi

Am mai fost în Timișoara o singură dată, în urmă  cu 8-9 ani, nici nu mai știu exact. Atunci am făcut un curs de câteva zile și seara puteam să ieșim la plimbare prin oraș. Nu am văzut mare lucru dar știu că mi-a plăcut. Așa că, în drum spre aventura noastră în Europa, am oprit o noapte și în Timișoara. Ce poți să faci dacă stai în Timisoara pentru o zi?

 

Am ajuns în jur de 14:30, ne-am cazat rapid și apoi am plecat la pas prin oraș. Ne-am învârtit  prin jurul centrului și ne-am întors seara târziu.

Este un oraș liniștit, cu oameni calmi, cel puțin cât am reușit noi să vedem.

Cum ne-am deplasat în Timișoara?

Cu mașina. Am plecat la 6:30 și am ajuns la 14:30 cu o pauză de masă.
În oraș am mers doar pe jos.

Unde ne-am cazat în Timișoara?

Am rezervat o cameră la Hotel Do Stil Boutique. Ne-a plăcut și recomandăm. Este foarte aproape de centrul vechi așa că ne-am deplasat doar per pedes, făceam mai puțin de 10 minute. Personalul de la hotel este foarte amabil iar micul dejun a fost foarte fain. Cel mai ingenios pe care l-am văzut în țară pana acum.

 

Cât a costat?

250 lei pe noapte cu mic dejun inclus (pat dublu, noi dormim cu David în același pat, nu am platit în plus pentru el).

Unde sa mănânci în Timișoara?

Seara am vrut să mâncăm Pleșcăviță și să stăm la terasă așa că ne-am oprit la Grill Sârbesc, în centru. A fost bună mâncarea, dar nu aveau în meniu ceva prea child friendly. Personalul a fost a foarte amabil, iar mândrului i-a plăcut “expoziția” sportivă din interior.

Am mâncat 3 oameni și am plătit  90 lei. Mi-a fost atât de foame încât am uitat să pozez mâncarea 🙂 .

Am făcut o oprire și la Symphony Cafe în Piața Unirii unde pentru două cocktail-uri și o limonadă am plătit 45 lei. Este foarte faină, au “aburi” după cum spune David dispozitivului care stropește cu apă pentru a te răcori.

Ce am vizitat?

Piața Victoriei
Piața Victoriei este piața centrală a Timișoarei. Se pot vedea clădirea Palatului Culturii și Catedrala Mitropolitană care sunt două monumente arhitecturale ale orașului.

Timisoara pentru o zi 3

Clădirea Palatului Culturii are încadrată Opera Națională Română și cele trei teatre de stat Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat.

Timisoara pentru o zi 4

David și tatăl lui s-au pozat lângă ea pe biciclete. În fața clădirii era amplasată o scenă așa că a fost greu să îi prind frumusețea într-o poză.

 

Tot în Piața Unirii poți vedea și Domul romano-catolic, Catedrala ortodoxă sârbă, Palatul baroc (Muzeul de Artă), Monumentul Sfintei Treimi, Casa Brück, fântâna cu apă minerală și alte monumente arhitecturale extrem de frumoase.

Timisoara pentru o zi 2

Piața Roșie cu Statuia Fecioarei Mariei și a Sfântului Nepomuk
Neoficial poartă numele de Piața Roșie din cauza pavajului roșu folosit când a fost reabilitată.

Timisoara pentru o zi 1

 

Bastionul Maria Theresia
Prin bastion și pe lângă el treceam de fiecare dată când făceam drumul hotel – Piața Unirii și invers. Bastionul Maria Theresia este construit în stil baroc și este cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. În cadrul bastionului se pot vizita expoziții, Secția de Etnografie a Muzeului Satului. De asemenea sunt și spații comerciale, restaurante și chiar și o librărie.

Alte obiective turistice de văzut în Timisoara pentru o zi:

Fabrica de Bere
Biserica romano-catolică Millenium
Sinagoga din Fabric
Parcul Rozelor
Grădina Botanică
Muzeul Satului Bănățean
Muzeul de Artă
AMBASADA

 

Despre alte vacanțe și călătorii de familie puteți să citiți aici.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

3 comentarii la „Vacanta in Romania ♥ Timisoara pentru o zi

  1. Data viitoare cand mai vii in Timisoara mi-ar face o deosebita placere sa te/va invit la o cafea/ inghetata si sa va arat Timisoara ca un bastinas! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.