“Erus și Valea Răbdării” – Cărți pentru copii

Erus și Valea Răbdării

David a primit această carte superbă, de ziua lui. Nu îmi amintesc exact de la cine, prea multe cadouri, dar îi mulțumesc pentru intenție. ”Erus și Valea Răbdării” este un basm altfel decât cele tradiționale pe care le-am evitat până acum, din cauza mesajelor cu tentă agresivă. Pentru mine fantezia este grozavă, dar nu cu capete tăiate și alte din astea 🙂 .  

 

Cartea prezintă aventura unui băiețel cu ochii mari și părul albastru care învață cât de important este să fii răbdător, să asculți, să fii generos, să consumi alimente sănătoase, să îți faci prieteni, să găsești curajul, să crezi în adevăr și să îți permiți să fii vulnerabil. 

”Apoi, în viaţă, trebuie să ai răbdare şi să nu-i întrerupi pe alţii când vorbesc, chiar dacă ai impresia că ai ceva mai interesant de spus …”

Ilustrațiile sunt frumoase, vesele, calde, cu culori vii, o adevărată plăcere să le privești. Și pentru David asta este important, pentru că își pune capul cald pe umărul meu și analizează desenele în timp ce îi citesc.

 

Sunt integrate expresii și învățăminte bolduite, să fii sigură că nu treci fără să le accentuezi și tu 🙂 Cuprinde poezii și cântece ușor de fredonat pentru care găsești și link-uri să le asculți online. Multă vreme ne-am amuzat spunând versurile de mai jos indiferent că eram în mașină, la cumpărături sau în parc:

 

– Ce faci, Pac?
– Bine, Mac.
– Ce-ai în sac?
– Am spanac.
– De lângă lac?
– Care lac?
– Pe care trece-un bac.
– Care bac?
– De pe lac.
– Aha, de pe lac!
– Bine, Pac.
– Dar tu ce-ai în sac?
– Pai, tot spanac.
– De lângă lac?

 

Și mesajul meu preferat din cartea ”Erus și Valea Răbdării”? “Totul se crește cu iubire și răbdare.” Pentru că, așa este!

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

3 comentarii la „“Erus și Valea Răbdării” – Cărți pentru copii

  1. O carte foarte frumoasa.
    La opera comica pentru copii din București exista piesa de teatru după aceasta carte. O recomand! De la decor la costume, mesajul foarte bine evidențiat, cantece, totul e pus in scena intr un mod minunat. Băiatul meu a fost captivat de piesa.

  2. Mi se pare că e o carte frumoasă mai mult pentru părinți. Noi avem toate cărțile din serie, le-am citit pe măsură ce le-am achiziționat. Până terminam cartea pe care o citeam păreau destul de captivați, dar apoi nu erau dornici s-o mai citesc, deși îi tot întrebam, spre deosebire de altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.