Dezvoltare personală

Grupurile de dezvoltare personală și emoțională au marele beneficiu de a oferi vindecarea prin relaționare. Lucrul în grupuri reduce sentimentul de singurătate și oferă cadrul de siguranță și sprijin pentru a produce schimbarea pe care o dorești sau pentru a ameliora suferința simțită. Grupul devine locul unde participanții învață unii de la alții noi abilități de relaționare și de gestionare a dificultăților.

 

Pentru copii, grupurile de dezoltare a competențelor sociale și emoționale crește reziliența (capacitatea de a face față provocărilor vieții), inteligența emoțională, empatia, autonomia, creativitatea, starea de bine și încrederea în sine. Metodele şi tehnicile experenţiale folosite sunt un mijloc de construire a personalităţii ce permite o conectare cu sine însuşi și dezvoltă capacitatea de expresie şi comunicare în relaţii interumane. În astfel de grupuri copiii își formează  abilităţi de comunicare şi relaţionare printr-un contact verbal şi nonverbal adecvat cu ceilalţi, își  exprimă sentimentele, emoţiile, dorinţele, nevoile, reduc sau elimină anxietăţile, frustrările şi inhibiţiile, prin descărcarea creativă a tensiunilor acumulate. Un alt beneficiu major al acestor grupuri îl constituie dezvoltarea spontaneităţii, care facilitează integrarea emoţională şi comportamentală în grup, precum şi dezvoltarea capacităţilor cognitive precum atenţia, limbajul, gândirea, memoria şi creativitatea.

 

Grupurile se organizează cu maxim 10 participanți, cu durată medie de 90 minute/întâlnire.

 

Grupuri organizate până în prezent:

 

Urmărește blogul meu și pagina de Facebook pentru a fi la curent cu următoarele grupuri pe care le organizez.

 

Dacă îți dorești să livrez aceste cursuri către instituția ta sau către un anumit grup țintă, accesează formularul de Contact sau trimite-mi un e-mail pe adresa buja.cristina@yahoo.com .

 

 

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu