Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Pentru o astfel de activitate vehicule colorate cu dopuri de pluta, există și varianta mai simplă, pe care eu am făcut-o când David avea un an și jumătate. Acum am trecut la nivelul următor 🙂 și am printat vehicule fiindcă îi plac tare mult, evident. Puteți să înlocuiți cu animale, prințese, fructe, legume, elemente de mobilier și să vă folosiți de situație pentru a-i povesti diverse despre ele. La final o să atașez și modelele făcute de mine.

 

Această activitate ajută la dezvoltarea motricității fine, coordonării ochi-mână, îl învață să asocieze elemente și să repete notiunea de „culori”. Sigur că este foarte distractiv și îți dă de lucru după, că cineva trebuie și să spele.

De ce am avut nevoie? 

– coli cu modele
– acuarelă
– dopuri de plută

Cum am procedat?

Am căutat modele de vehicule, le-am pus într-un document word și am adăugat cercuri din loc în loc. David a primit acuarelă și un dop. Vă recomand să folosiți mai multe dopuri, pentru a nu amesteca culorile, eu nu am avut, dar îmi propun să fac rost.

Mai am în plan și alte activități cu dopuri de plută, dar, după cum vă spuneam, îmi lipsesc dopurile. Colegii de muncă s-au oferit voluntari să deschidă câteva sticle pentru mine, să fac bărcuțe mândrului … așa e când lucrezi în ONG, îți place voluntariatul 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați modelele dați click aici: Vehicule colorate

 

* Materialul este realizat de mine, așa că vă rog, în cazul în care îl preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

 

 

Sursă poza: D A V I D S O N L U N A @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.