”Prietenii lui Năsuc” – Cărți pentru copii

Prietenii lui Năsuc

Cărțile din seria ”Prietenii lui Năsuc” sunt scrise de Cristina Elena Gheorghiu. Fiecare carte prezintă o aventură unică trăită de Năsuc și gașca lui de șoricei ultra simpatici. Sunt 4 volume separate. Noi avem ”Operațiunea Punga” și ”La piscină” și sunt ambele foarte haioase. Nu am legătură între ele, deși personajele sunt aceleași, prin urmare puteți citit volumul 4 deși nu îl aveți, poate, pe 2.

Cărțile sunt scrise pe înțelesul copiilor, amuzante, captivante, transmit mesaje frumoase și au o grafică atractivă.

Astea fiind spuse, se pare că întrunesc calitățile necesare pentru a atrage copiii să le citeascăcalitățile necesare pentru a atrage copiii să le citească. Partea cu care ne-am distrat la fiecare volum a fost să identificăm, după grafică și după nume, care șoricel este care 🙂 . Fiecare personaj este simpatic și cumva cred că oferă șansa ca fiecare copil să se identifice cu unul dintre ei. Și numele lor sunt haioase: Grăsuțul, Mustăcilă, Gustărică și Gură-Cască.

 

În ”Operațiunea Punga” prietenii șoricei locuiesc împreună în podul casei de pe Strada Lacului, la Nr. 7. Aventura începe cu adevărat când proprietarul casei se întoarce de la cumpărături.  Șoriceii ochesc bunătățile din pungă și decid că vor să le încerce. Dar nu e deloc ușor să ajungi la ele … mai ușor este să îi sperii pe proprietari.

 

În volumul ”La piscină” șoriceii zăpăciți pornesc în altă aventură. Leșinați de la căldura din pod decind să meargă la piscină … în baie doamnei proprietare. Dar socoteala din casa lor din pod nu se potrivește deloc cu cea de la piscină.

 

Există și colecția ”Povestea lui Năsuc” care cuprinde 3 volume. Noi nu am apucat încă să le cumparăm, bănuiesc că sunt scrise în același ton și că sunt frumoase și ele.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.