Joc cu elastice si piuneze pentru motricitate fina si nu numai

Joc cu elastice si piuneze

De 3 zile David se joacă cu acest joc cu elastice si piuneze în fiecare seară. Fie îmi cere mie să îi fac forme geometrice din piuneze și el să pune elasticele, fie își pune singur piunezele, aleatoriu sau în diverse forme. E adevărat că la vârsta lui îi este mai greu să creeze forme fixe, cum ar fi de exemplu un cerc, dar se apropie de realitate.

Ce materiale am folosit:

– tabla și piunezele de la un joc
– elastice mărimi și culori diferite
– foaie și carioci

Eu am preferat varianta de a folosi această tablă de joc, dar dacă nu aveți așa ceva acasă, puteți să improvizați folosind fie o placă de plută, fie o bucată de polistiren și piuneze de birou cum sunt cele pe care le-am folosit eu la această activitate. În cazul în care copilul vostru nu este pregătit pentru a folosi aceste piuneze fără să se înțepe, puneți-le voi.

Cum am procedat:

Pe coli de hârtie am desenat separat, cu o cariocă, forme geometrice, o casă, o barcă și un fel de mașină 🙂 . Am folosit aceleași culori pentru care aveam și elastice, dar nu este musai, numai că astfel puteți folosi activitatea și pentru a-l învăța culorile. Eu am ales să fac aceste foi pentru a-i oferi vizual un model pe care el să îl reproducă cu piuneze. Puteți să nu îi oferiți modele și să îi puneți voi piunezele pe tablă. Apoi, i-am arătat eu o dată cum se întind elasticele pentru a ajunge între 2 piuneze. A priceput rapid.

Joc cu elastice si piuneze pentru motricitate fina si nu numai (1)

 David, 3 ani și 2 luni

A doua zi mi-am amintit că am prin casă și elastice foarte mici pentru prins părul și i-am oferit și lui câteva, moment bun pentru a exersa dexteritatea la un nivel mai avansat.

Joc cu elastice si piuneze

Care sunt oportunitățile de învățare?
– Dezvoltarea motricității fine
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori și forme geometrice
– Asocierea între elemente

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: AbsolutVision @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.